Intercoiffure photoshoot “northern lights” with Susanoo refashioned clothes and acc.

Intercoiffure Finland photoshoot, styling Susanoo diy clothes and accessories

fashion drawing for Intercoiffure Finland photoshoot by Susanoo

Intercoiffure Finland spring&summer 2015. Style Northern Lights, hair Marko Sutinen (HS-Salonki), photo Luiza Lehtinen, make-up Ara Koivula (Bang by Ara).

Styling Susanna Kaunisto, Susanoo. Style is called northern lights, futuristic up-all-night-long party style inspired by northern summer light.

I searched my inspo to this style from space, fencing and futuristic styles.

Neck piece is made out of old white 80s leather pants and one vintage H&M jersey trousers. I searched this neckpiece shape and form by first trying it out from paper on mannequin. When I finished the pattern I cut it out from leather and sew together with the shoulder “pads”. Reflecting small pieces on the neckpiece are sticky cover plastic sold in hobby stores.

Shoes are second hand; handled with a coat of black paint and added extra bling with a pair of earrings.

Wristlets are made from plastic and I have one post in my blog that tells more about them.

Vaatteiden materiaalit ovat kaikki kierrätettyjä, kauluriyläosa on tehty housuista, toppi hameesta ja hame paidasta. Kengät ovat second hand ja koriste kengissä pari strassikorvakoruja. Käsikorusta kerroin jo aiemmassa postauksessani. Kauluri on tehty nahasta ja kaavoitin sen tyköistuvaksi mallinuken päällä, rypytetty hihaosuus on ommeltu kiinni kauluriin. Maalasin myös kauluria hopeamaalilla jotta pinta heijastaisi valoa peilipinnan tavoin. Hologrammipalat ovat samaa materiaalia kuin käsikoruissakin. Tämän kuvauksen tyyliin hain inspiraatiota mm. avaruus ja urheiluaiheista.

photoshoot Intercoiffure Finland style Northern Lights, styling and acc. Susanoo