refashioned quilted denim jacket

This jacket is a mix and match from other denim clothes. Back of the jacket is made out of denim quilts and the front out of jeans. Putting together different elements was quite tricky, mostly I had the jacket on me and pinned the parts together without any patterns. I choose not to do a lining in the jacket cause I wanted the seams and different techniques to be visible.

Pitkän, tumman denimtakin uusi elämä. Vanhasta takista on jäljellä vain yläosa, keskiosa ja alaosa takin edustasta on vanhoista farkuista ja takaosa tilkkutyönä tehtyä pintaa denimkankaista. Kauluksen ja rintataskun läpät takkiin irroitin vaaleasta denimtakista. Kaavoitin ja yhdistelin kaikki takin elementit päälläni ja myös mallinukkea apua käyttäen. Takkiin taakse ompelin palan kuminauhaa jotta takin siluetti päälle puettaessa olisi myötäilevä. Jätin kaikki saumat huolittelematta takin sisältä, haluan että kankaan saumat elävät ja kuluvat yksilöllisen näköisiksi.

denim quilt long jacket

diy denim long jacket