inklike linen bag with IKEA stencil

Linen bag with denim straps. The idea for the pattern came from IKEAs packing material, it was firm enough to work as a stencil. With the black fabric paint and by repeating the stencil I created unique pattern on the fabric. Linen should be worn wrinkled, it is the nature of the material, so this bag just looks more interesting when it is really worn.

Pellavakangaslaukku denimhihnoilla. Idea kankaan kuviointiin lähti IKEAn pakkausmateriaalista, tukena ollut pahvi oli muodoltaan mielenkiintoinen ja käytin sitä sapluunana. Mustalla värillä painaen toistin kuviota muutamaan kertaan, tässä painotyössä ei tarvinnut olla millintarkka, lopputulos on yksilöllinen ja rustiikki kuvion ja värin, koon ja muodon vaihdellessa.

diy linen bag stamped with IKEA packing material